+36205994160 info@siofokiviptaxi.hu

[:hu]

BALATON

A Balaton Magyarország dunántúli régiójában található. A turisták közkedvelt idegenforgalmi célpontja, hiszen Közép-Európa legnagyobb tava és számos látványossággal rendelkezik.

A Zala a legnagyobb befolyását, a Sió csatorna pedig az egyetlen kifolyását biztosítja. Ezutóbbi éppen itt, Siófokon, található.

Sokszor hallhatjuk a német Plattensee elnevezését is. Tulajdonképpen magyar tengerként vált ismertté.

 

A tó területe: 594 km² és átlagos mélysége: 3,2 m. Így nagyjából 1.800 millió m3 vize van, amelynek nyári átlaghőmérséklete 25°C. Ez igen kellemessé teszi a fürdőzést.

 

A Balaton befolyásolja a csapadékmennyiséget, ezáltal felhősebb és több csapadék is esik a környéken, mint az ország többi részén. Télen a befagyott tó különleges látványt kölcsönöz.

 

A mediterrán éghajlat és a jó minőségű föld a kezdetektől lehetővé tette a bortermesztést, főként a Balaton északi oldalán. Borturizmus is izgalmassá teszi az idelátogatók nyaralását, telelését. Keresse taxinkat borszafarira.

 

Üdülés tekintetében jelentősebb városok: Siófok, Balatonfüred, Zamárdi, Keszthely, Hévíz, Badacsony, Tihany.

További üdülővárosok: Balatonboglár, Balatonlelle, Fonyód, Vonyarcvashegy, Balatonalmádi, Balatonföldvár, Balatonvilágos, Siófok-Sóstó, Szabadifürdő.

A Siófoki VIP Taxi elviszi a balatoni települések bármelyikére.

 

Fontos látványosságok: Siófok Víztorony, Balatonboglár Gömbkilátó, Keszthely Festetics-kastély, Balatonfüred történelmi fürdőváros, Balatonkenese gasztronómiai események helyszíne, Sármelléki Nemzetközi Repülőtér

Mindegyiket érdemes megnézni a Siófoki VIP Taxi kíséretében. Sofőrünk akár a kiválasztott úticélnál meg is várja Önt és családját, barátait, társaságát.

A Balatoni csúcsszezon júniustól augusztus végéig tart. Ezalatt végig, de a Siófoki VIP Taxi szezonon kívül is, egész évben fogadja a hívásokat és szállítja az utasait.

 

SIÓFOK 

 

Siófok Somogy megyében található járási székhely, a Balaton fővárosaként emlegetik. Népszerű kikötőváros és közkedvelt üdülőhely. Történelme egészen a római korig vezethető vissza, hiszen már akkor is lakott terület volt.

Állandó lakossága több, mint 26.000 fő. Területe pedig 125 km2.

Mára már több település is összeolvadt vele: Balatonszabadi Sóstó, Szabadifürdő, Széplak, Balatonkiliti. Ezutóbbi részen található Kiliti Repülőtér is. A város azóta is folyamatosan terjeszkedik.

 

Hazai és külföldi turisták kedvelik sekély vizű partszakasza miatt, ahol szabadstrand és fizetős strand egyaránt megtalálható. Ehhez igazodva tehát helyet kapnak a különböző vízi szórakozások: vízibicikli, sup, labdajátékok, homokvár építés, vitorlázás, szörfözés, evezés. A sziklás, iszapos parton a horgászat is helyet kap a fürdőzők és a kikötő mellett.

A hajóállomásról is több program indul: téma-hajók, speed-boat, vitorlázási lehetőségek, stb.

A területet pedig óránként induló gumikerekű vonat járja be a főszezonban.

Állandó rendezvények:

Samsara

Siófok Töreki részén megvalósuló esemény, amely a jóga, a zene, a tánc és a természet szerelmeseinek nyújt szórakozást.

Ez a béke és harmónia szigete.

A fesztiválon lévő programokat: beszélgetéseket, aerobic foglalkozásokat, jógaórákat világhírű jógamesterek, nemzetközi tanárok, edzők, mentorok tartják.

Az eseményen orvosok, pszichológusok, guruk, sámánok, gyógyítók és életviteli tanácsadók is tartanak workshopokat, szeánszokat.

A zenéről ezen a fesztiválon is nemzetközi dj-k gondoskodnak.

A Siófoki VIP Taxi sofőrjére ezalatt az esemény alatt is számíthatnak a résztvevők.

 

Siófok-Sóstó

 

Siófok mellett található, Balaton partján elhelyezkedő népszerű település. Az Óbudai-Békásmegyer Önkormányzathoz tartozó Ifjúsági táborról és a Sóstó elnevezésű horgásztóról ismert. Központjában egy népszerű kemping található. Számos kiadó szobával és apartmannal rendelkezik. Sokan szívesen választják pihenésre, ahonnan mégis könnyen megközelíthető a nyüzsgő Siófok városa.

 

BALATONFÖLDVÁR

 

Balaton déli partján található, Somogy megyei település, amely gyönyörű természeti szépségeiről híres. Látványosságai: löszdomb, nagy virágos parkok, Köröshegy, történelmi örökségek (kelta vaskori hegyi erőd), balatonföldvári kikötő (a Balaton egyik legnagyobb kikötője).

Számos szálloda, étterem, kávézó várja az odalátogatókat.

Fiatalok körében népszerű szórakozóhelyek találhatóak itt. Az egyik egész éves nyitvatartással várja vendégeit és van, amelyik csak szezonálisan tart nyitva.

 

Zamárdi 

 

A Balaton Somogy megyei települése. Ez a város ad helyet a legnagyobb zenei fesztiváloknak: Strand Fesztivál, B my Lake és a fesztiválok fesztiválja a Balaton Sound.

Egyedülálló látványosság a viadukt, a Kőröshegyi völgyhíd, amely Zamárdit és Balatonszárszót köti össze. Közép-Európa legnagyobb viaduktja, valamint Magyarország leghosszabb hídja.

 

BALATON SOUND

A Balaton Sound Európa egyik leghatalmasabb szabadtéri elektronikus zenei fesztiválja, amely a külföldi túrásták széles körében is ismert és elismert esemény. 2007 óta folyamatosan Zamárdi ad helyet ennek a neves rendezvénynek. A fesztivál 5 napon át tart.

 

B my Lake

2022-ben megrendezésre kerülő underground elektronikus zenei fesztivál idején is számíthatnak az utasaink a Demo Taxi Siófok sofőrjére.

Világszínvonalú programmal készül a fesztivál megrendezésére az elektronikus zene kedvelőinek a szervező csapat.

 

EFOTT fesztivál (Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója) 

Magyarország tradicionális rendezvénye, amely már 1976 óta színesíti a fiatalok nyári fesztiválozási szokásait. Az első időkben évről évre változott a helyszíne, azonban 2015 óta mindig a Velencei-tó északi strandja ad helyet az eseménynek.

 

OZORA Fesztivál (Organic Zones of Radiant Atmosphere – Sugárzó légkör szerves zónái) 

A Fejér megyei Dádpuszta (Igar) ad helyet a 2004 óta megrendezésre kerülő fesztiválnak.

Az esemény 5 helyszínen nyújt szórakozást a változatos zenét kedvelőknek: psytrance, techno-house, downtempo, világzenei és ambient stílusú zenékkel.

Mivel a Siófoki VIP Taxi rendelkezik Fejér megyei engedélykiterjesztéssel, erre a rendezvényre is várja a fesztiválozók hívását.

[:]